nincs találat...

Program


Az első bástya - Tárlatvezetés egy régészeti feltárás helyszínén - KÖN napok - Regisztrációs jegy

Az első bástya - Tárlatvezetés egy régészeti feltárás helyszínén - KÖN napok - Regisztrációs jegy

A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt bejárható a 2018-ban feltárt, Magyarországon egyedülálló erődítmény, az Erdélyi bástya. Tárlatvezetésünkön a 16. századi Buda várfalainak tövében, örökségvédelmi helyszínen sétálva szemlélhetjük meg a régészeti feltárás során előkerült leleteket, miközben kibontakozik előttünk a helyszín kalandos története.

Kedves Nézőink!

A lehető legnagyobb biztonságra törekszünk a fertőzések elkerülése érdekében, így a járványveszély kockázatának csökkentésére az alábbi intézkedéseket vezettük be. Az előadások, programok látogatása során kérjük együttműködésüket és megértésüket.

·       Programjainkon kötelező a maszkviselés, a nézőtéren kívüli forgalmi területeken javasoljuk a 1,5 méteres védőtávolság betartását.

·       Belépés előtt megmérjük minden kollégánk és nézőnk testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel. Abban az esetben, ha valakinek a testhőmérséklete eléri a 37,6°C-ot, a programra sajnos nem tudjuk beengedni.

·       Előadásainkat csak tünetmentes nézőink látogathatják.

·       A nézőtéren, a közönségforgalmi területeken és a mosdókban is minden felület tisztítására, fertőtlenítésére fokozottan ügyelünk.

·       Ruhatárainkat szükség esetén nagyobb kapacitással üzemeltetjük, ezzel csökkentve a ruhatár előtti sor kialakulását.

·       Nézőinket az előadás kezdete előtt egy órával kezdjük beengedni, kérjük, a torlódás elkerülése érdekében érkezzenek a szokásosnál korábban és mihamarabb foglalják el helyeiket, teret adva így a később érkezőknek.

·       A nézőtéren is igyekszünk biztosítani vendégeink számára a megfelelő távolságtartás lehetőségét, így elegendő számú székről gondoskodunk ahhoz, hogy a helyek kihagyásával nézőink komfortosan élvezhessék az előadásokat.

·       A szünetekben is szeretnénk elkerülni a torlódást, ezért annak időtartamát 30 percre növeltük.

Kérjük, vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítő automatáinkat, és tartsák meg egymástól a megfelelő védőtávolságot. A programok során kérjük kövessék kollégáink iránymutatásait, valamint tájékozódjanak a helyszíneken kihelyezett ismertetőkből, feliratokból.

A nézőtérről való távozással kapcsolatban kérjük, kövessék a hangbemondásban foglaltakat, illetve kollégáink kéréseit.

A fertőzések kockázatának csökkentése mindannyiunk érdeke, együttműködésüket köszönjük!

 

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 20. vasárnap, 17:00

Kiderül, milyen szerepe volt a bástyának a várvédelemben, milyen kincsleletet találtak itt a régészek, mikor alakult át a terület funkciója, mi volt a szerepe az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban, valamint azt is, hogyan került az Amerikai Egyesült Államok tulajdonába, majd újra magyar kézbe.

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!