nincs találat...

Program


T9 finisszázs - Kultúra és Bor - Borkóstoló Gianni Annonival

T9 finisszázs - Kultúra és Bor - Borkóstoló Gianni Annonival

Fedezze fel velünk a budai Várban az olasz borkultúrát. A DOC VINO BÁR Magyarország, az első olasz borbár jóvoltából Itália legkiválóbb tételeit kóstolhatják meg kedves vendégeink. Szakértő sommelier segítségével öt tételt ízlelhetnek meg egy rendhagyó borkóstoló során.

Kedves Nézőink!

A lehető legnagyobb biztonságra törekszünk a fertőzések elkerülése érdekében, így a járványveszély kockázatának csökkentésére az alábbi intézkedéseket vezettük be. Az előadások, programok látogatása során kérjük együttműködésüket és megértésüket.

·       Programjainkon kötelező a maszkviselés, a nézőtéren kívüli forgalmi területeken javasoljuk a 1,5 méteres védőtávolság betartását.

·       Belépés előtt megmérjük minden kollégánk és nézőnk testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel. Abban az esetben, ha valakinek a testhőmérséklete eléri a 37,6°C-ot, a programra sajnos nem tudjuk beengedni.

·       Előadásainkat csak tünetmentes nézőink látogathatják.

·       A nézőtéren, a közönségforgalmi területeken és a mosdókban is minden felület tisztítására, fertőtlenítésére fokozottan ügyelünk.

·       Ruhatárainkat szükség esetén nagyobb kapacitással üzemeltetjük, ezzel csökkentve a ruhatár előtti sor kialakulását.

·       Nézőinket az előadás kezdete előtt egy órával kezdjük beengedni, kérjük, a torlódás elkerülése érdekében érkezzenek a szokásosnál korábban és mihamarabb foglalják el helyeiket, teret adva így a később érkezőknek.

·       A nézőtéren is igyekszünk biztosítani vendégeink számára a megfelelő távolságtartás lehetőségét, így elegendő számú székről gondoskodunk ahhoz, hogy a helyek kihagyásával nézőink komfortosan élvezhessék az előadásokat.

·       A szünetekben is szeretnénk elkerülni a torlódást, ezért annak időtartamát 30 percre növeltük.

Kérjük, vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítő automatáinkat, és tartsák meg egymástól a megfelelő védőtávolságot. A programok során kérjük kövessék kollégáink iránymutatásait, valamint tájékozódjanak a helyszíneken kihelyezett ismertetőkből, feliratokból.

A nézőtérről való távozással kapcsolatban kérjük, kövessék a hangbemondásban foglaltakat, illetve kollégáink kéréseit.

A fertőzések kockázatának csökkentése mindannyiunk érdeke, együttműködésüket köszönjük!

 

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 15. csütörtök, 19:00

Az olasz borok már a középkor vége felé nagy népszerűségnek örvendtek a budai Várban. A sikeresnek mondható és nemzetközileg elismert Anjou, Luxemburg és Hunyadi család uralkodói új, európai színeket hoztak a magyar kultúrába, építészetbe és természetesen a gasztronómiába is. A legerősebb az itáliai hatás volt, amely már az Anjouk idején megjelent, de Mátyás olasz feleségének, Beatrix királynénak és udvartartásának Budára költözésével vált teljessé. 

Mátyás király budai palotája, ahol igen sok külföldi tartózkodott, nemcsak kultúrájáról volt híres Európa-szerte, hanem vendégszeretetéről és különösen pompás gyógyhatású borairól. A királyi kertek szőlőfajtáinak vesszeit leginkább Itáliából (Campaine) és Franciaországból (Champagne és Burgundia) hozatták be, a külföldi borok közül pedig a király maga is az olasz borokat, főleg a csemegeborokat részesítette előnyben az étkezések alkalmával. Az óriási lakomákon ezek az a testes édes csemegeborok igen népszerűek voltak, amelyekhez mazsolát, fügét rágcsáltak, és valószínűleg ekkortájt kezdtek el vörösborokat is fogyasztani nagyobb mennyiségben, amely addig Magyarországon nem volt divat. Bonfini, Mátyás itáliai történetírója meg is említi, hogy a magyar urak, ellentétben a nyugati és itáliai nemes urakkal, barbár módon, higítatlanul isszák a bort!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!